Forum

Paylaş:
Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] 5. Online Dikab Deneme Sınavı

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
232 Görüntüleme
(@admin)
Illustrious Member Admin
Katılım : 5 yıl önce
Gönderiler: 107
Konu başlatıcı  

Sizce 5. Online Dikab Deneme Sınavında hatalı/eksik soru var mıydı?

Böyle olduğunu düşündüğünüz sorular var ise burada hep beraber tartışalım.

Bilgi paylaştıkça çoğalır. Sizlerde elinizdeki notları yükleyerek diğer öğrencilere yardımcı olabilirsiniz.
edunzy.com Co Founder by Adminstrator


   
Alıntı
(@nagihan-babaoglu)
New Member
Katılım : 4 yıl önce
Gönderiler: 2
 

18. Soru: Hilf korumakla alakalı değilse anlamı nedir ? Çünkü koruma altına almakla ilgili her şeyi ben hep Hilf terimi ile özdeşleştirmiştim.

47. Soru: Din Eğitimi Bilimlerinde Teolojik ve Ekonomik Temeli ders kitabımda ve internette göremedim. Biri bana bu boyutların tümünü içeren bir kaynak atabilir mi çünkü hiç haberdar olmadığım temellerle karşılaşıyorum ve taktir edersiniz ki çeldirici olarak konulan kavramlar da çok mantıklı, yani ezber olmadan çıkarılabilecek bir bilgi değil bu.

61. Soru: "Tartışma" Değerlendirme basamağı içerisinde yapılan bir etkinlik değil mi ? ve "Araştırıp Bulmak" Analiz basamağına mı giriyor ?

63. Soru: Neden Problem Çözme, burada sadece balık kılçığındaki gibi nedenleri tespit var, çözüm yok ki, bittabi sebepler "Tartışılarak" da tespit edilebilir. Problem çözme yalnızca hipotez oluşturma basamağından ibaret değil. Bana cevap pek tatmin edici gelmedi o yüzden. Tekniğin yalnızca bir yönü ele alınmış, temel hedefi değil.

64. Soru: Analiz ayrıştırma, Sentez birleştirme. Bana sorunun başında "ana elemanları tanıtma" ile analiz yaptığını yani konuyu parçaladığı, "İmanın unsurları ile Allah,melek vb. korelatif..." yazan kısım ile de bu ayrıştırmayı en sonunda birleştirdiği yani sentezlediğini düşündüm ama Sentez basamağını sanırım yalnızca yaratıcı fikir üretme, icat etme olarak ele almalıyım, ayrıştırılanları birleştirme olarak değil.

68. Soru: Tematik öğrenmeyi daha önce hiç duymadığım için direkt proje yöntemine gittim çünkü Dewey'in ortaya koyduğu bu yöntemde de disiplinler arası çalışma mevcut. Bu sebeple bana kalırsa bu soruda Proje de doğru bir yanıt.

71. Soru: Bana kalırsa bu soruda eleştirel düşünme de doğru bir yanıt olurdu çünkü soruda bir değerlendirme yapılıyor. Dogmatik değil, eleştirel düşünüyor.

 

Sınavda "cevabı yanlış" dediğim bir soru yoktu ancak sanki "iki cevap da doğru" dediğim birkaç soru vardı.


   
CevapAlıntı
(@denemmee)
New Member
Katılım : 4 yıl önce
Gönderiler: 1
 

18. Soru için Rauf Şara'da şöyle bir bilgi var;


   
CevapAlıntı
Paylaş: